Sivut

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Zorron synttärit ja näyttelyhulinoita

Elämme kiireisiä aikoja ystävät hyvät! Eikö joku ystävällinen voisi lisätä vuorokauteen vaikka 3 tuntia lisää? Saisin niin paljon enemmän aikaiseksi. Aloitetaan kuitenkin tärkeimmästä, eli Zorron synttäreistä! Meidän pieni karvapallo täytti 1 vuotta 17.12.2011! En voi millään uskoa, että aika on mennyt jo näin nopeaa. Ihan vasta se oli tikkujalkainen, apinan näköinen ruma ankanpoikanen, myös metamorfoosi-Zorrona tunnettu, mutta kuitenkin niin hellyyttävän söpö pikkupoika. Zorro vietti synttärinsä Liettuassa, mutta heti kotiin palattua häntä odotti syötävä onnittelukortti, lelu sekä herkkuannos! Onneksi olkoon siis parhaimmalle koiralle mitä maan päällä kantaa.Me olemme myös saaneet kuningasidean Zorron tulevaisuudesta. Zorrosta tulee nimittäin hirvikoira! Tai ainakin melkein. Ajateltiin nimittäin kokeilla verijälkeä, kun tuo poika on muutenkin niin nuuhku. Pitää päästä johonkin MEJÄ-koulutukseen ja kysyä vielä maanomistajalta lupa, että verijäljen saa maastoon vetää. Onko kukaan koskaan harrastanut verijälkeä pyreneesin kanssa? Agility on meillä nyt vähän jäissä, kun pk-seudulla on niin vaikea päästä mukaan ryhmiin. Onneksi Vissan omistaja on luvannut auttaa meitä ja päästäänkin joskus hänen kanssaa harjoittelemaan. Ihan hyvä vaan niin saadaan kokeneemman oppeja ja kokemusta. Ehkäpä mölli-tason koiran kanssa on helpompi päästä myös mukaan seuroihin. Agility on niin hauskaa, että siitä en kyllä irti päästä. Pitäisi olla itse vielä enemmän aktiivinen.


Pimeässä pitää näkyä!

Zorro vietti synttäreitään siis Liettuassa. Me käytiin nyt joulukuussa näyttelyissä Latviassa ja Liettuassa. Melkoisia reissuja, mutta hauskaa oli vaikka kotona vähän väsyttikin. Zorro on vihdoin alkanut pitämään näyttelyistä, saahan siellä kuitenkin herkkuja ja kehuja. Me ei muutenkaan ehkä olla kaikista tavallisimpia näyttelyissäkävijöitä. On helppoa, kun ei omista mitään turkkirotua, jonka pitää olla kokoajan tiptop kunnossa. Käytiin Zorron kanssa kehien välissä pitkiä lenkkejä ja heittämässä palloa sekä tekemässä temppuja. Eräs pitkänlinjan colliekasvattaja totesikin "jaahas, kävit sitten hakemassa Zorrolle luonnollisen lookin kehään?". Oli muutenkin mukavaa, kun pyreneesi on kuitenkin harvinainen Baltian maissa, niin todella moni tuli innoissaan kysymään rotua. Harmi vain, että pyreneesi on tosi vaikea sanoa latviaksi tai liettuaksi. Päästiin pyörähtämään myös isoissa kehissä ja Zorro esiintyi edukseen.Ensimmäisenä viikonloppuna oltiin siis Liepajassa Latviassa. Lauantaina tuomarina oli Denis Kuzelj, joka oli oikein miellyttävä tuomari. Zorron arvostelu kuului näin:
"Correct type, with very typical head expression, excellent eyes, correct bite, excellent in body and top line, excellent movements"
Denis Kuzelj | ERI | ROP | J-SERT

Sunnuntaina tuomarina oli Lokodi Csaba Zsolt, joka kehän jälkeen mainitse eräästä kauniista pyreneesistä Tampereen näyttelyssä, kun hän oli joskus ollut siellä tuomarina. Kukahan tämä pyreneesi olisi voinut olla? Lokodi piti myös meidän pojasta ja arvosteli näin:

"Excellent size, very nice typical head, excellent hair quality, good bite, great mover"
Lokodi Csaba Zsolt | ERI | ROP | J-SERT

Liettuassa oli sitten hieman isompi kansaivälinen koiranäyttely. Lauantaina tuomarina oli Suomalainen Päivi Eerola, joka on tunnetusti melko tiukka liiketuomari. Hän on aikaisemminkin arvostellut pyreneesejä, joten meitä jännitti hieman ennen kehään menoa. Zorro esiintyi kuitenkin upeasti ja minun ei juurikaan tarvinnut itse tehdä mitään. Eerola pitikin Zorrosta paljon ja kirjoitti näin:

"Excellent type, Good proportion, Very typical head and expression, good top line, well balanced, typical movements, lovely temperament, well presented, very promising one"
Päivi Eerola | ERI | ROP | J-SERT

Sunnuntain tuomari oli Hollantilainen Rony Doedijns, joka oli selkeästi tarkka tuomari. Hän jakoi erittäin hyvää (EH) aika paljon, mutta erinomaiset (ERI) olivat tiukassa. Mekin jouduttiin Zorron kanssa juoksemaan monta kertaa kehää ympäri. Muistoihin jäi erityisesti, kun Doedijns tuli erikseen sanomaan kehän laidalle "lovely, lovely dog". No onhan se! :)

"Beautiful male, lovely size and proportion, light and easy mover, typical in head profile and expression, lovely eye, typical in topline, excellent front and rear angulations, typical in coat quality and color, VERY easy mover, very typical specimen of the breed"
Rony Doedijns | ERI | ROP | J-SERT


Väsyttää!

Kaikin puolin saan olla siis erittäin tyytyväinen näihin tuloksiin. Tärkeintä oli kuitenkin, että Zorrolla oli kivaa ja kuinka kauniisti poika jaksoi esiintyä. Joulun me keskitytään herkutteluun, lenkkeilyyn ja kaikkeen mukavaa. On ihana vain rentoutua. Oikein mukavaa joulua kaikille!3 kommenttia:

 1. pyrrimejää: http://edeh.vuodatus.net/blog/3009385/meja-koe/

  VastaaPoista
 2. Hyvin teillä on menny myös Liettuassa, onnea! :)

  Mäkään en ehkä löytäny sua Facebookista.. Onko sulla profiilikuvassa tummemmat hiukset?
  Jos et halua tässä asiaa julkiseksi, pistä mulle sähköpostia: maiju@kennelotherways.com

  -Maiju-

  VastaaPoista
 3. Maiju,
  No onpa outoa että facebook temppuilee! Mulla on kuvassa sellainen kirkas valohässäkkä Vegasista! :D

  VastaaPoista