Sivut

Zorro

Syntymäaika: 17.12.2010
Oikea nimi: Drole D'Oiseau J'ai Ete Argente "Zorro"
Rotu: Pitkäkarvainen pyreneittenpaimenkoira
Kasvattaja: Lea Riihimäki, kennel Drole D'Oiseau
Omistaja: Johanna Heikkinen
Zorro Koiranetissä
Lonkat: C/C
Kyynärät: 0/0

Zorro on minun ihan ensimmäinen pyreneittenpaimenkoira. Etsin tietoa rodusta useita vuosia ja juttelin kasvattajien/omistajien kanssa pyrtseistä, ennen kuin oma poika asteli kotiin Drole D'Oiseau kennelistä. Siitä lähtien meillä onkin ollut joka päivä naurua ja vipinää talossa. Zorrolla on kova motivaatio työskennellä ja hän onkin erittäin nopeasti oppiva fiksu poika. Minulle haastavina on pitää temput kiinnostavina, koska liian yksinkertaisiin ja liikaa itseään toistaviin koulutushetkiin Zorro kyllästyy nopeasti. Suuri kiitos kuuluu siis Lealle, kun saimme sinulta koiran joka on erittäin rakas silmäterämme.

Luonteeltaan Zorro on perus pyreneesi. Vieraisiin ihmisiin poika suhtautuu varautuneesti, kun ensimmäisen kerran tavataan. Hetken tutustuttuaan uskalletaan jo tulla rapsuteltavaksi ja kohta istutaankin sylissä. Pidän erityisen paljon tästä luonteenpiirteestä. Zorro on juuri sopivasti varautunut pyrtsi. Zorro ei ole erityisen häiriöherkkä, mutta reagoi erilaisiin ääniin muutamalla haukulla. Zorro ei arasta uusia paikkoja ja kulkeekin esimerkiksi Helsingin keskustassa ja ostoskeskuksissa kuin vanha tekijä. Jotkin asiat kuitenkin ylittävät herran reaktiokynnyksen, esimerkiksi imuri oli hetken aikaa vihollinen kunnes se Zorro sai todeta sen vaarattomaksi. Arjessa lempiasioita ovat toiset koirakaverit, joiden kanssa on niiiin mukava juosta kilpaa. Zorrolla on selvästi tavoitteena juosta nopeampaa kuin whippet kaverinsa. Muita lempiasioita on lenkkeily, aktivointileikit ja luonnollisesti ruoka. Ahneus onkin sitten aivan omaa tasoa. Röyhkeydellä ei ole rajaa ja kaikki mikä on varastettavissa pitää myös varastaa.


AGILITY
Olemme käyneet Zorron kanssa agilityn alkeiskurssin ja se meni enemmän kuin hyvin. Kaikista harrastuksista mitä olemme kokeilleet tuntuu agility kaikista mukavimmalta. Olen itse harrastanut koko ikäni kilpaa eri urheilulajeja, joten haluaisin ehdottomasti paneutua kunnolla agilityn ihmeelliseen maailmaan. Zorro nauttii agilitystä erityisen paljon ja se onkin minulle se kaikista tärkein asia. Etsimmekin nyt ahkerasti paikkaa missä jatkaa harjoittelua aktiivisesti. Agility on minulle melkoisen uusi asia, joten opeteltavaa riittää erittäin paljon. Meillä on alusta asti ollut kuitenkin hyvä yhteinen sävel, joten uskoisin Zorron antavan paljonkin anteeksi ohjaajan tekemiä virheitä.

TOKO JA RALLY-TOKO
Tokoa harjoittelemme kotona ja toivottavasti pääsemme treenaamaan tätä myös kokeneiden ohjaajien kanssa. Zorro osaa jo suurimman osan alokasluokan liikkeistä. Meille suurin haaste on ehdottomasti tarkkuus. Tokossa mukavaa on se, että sitä voi harjoitella käytännössä koska tahansa ja missä tahansa. Rally-tokon aloitamme uutena lajina vasta ensi keväänä ja sitä odotammekin paljon. Uskon, että Zorro tulee tykkäämään tästä todella paljon. Meille sopii varmasti erinomaisesti tämmöinen harrastus, jossa tärkeintä on iloinen koira ja hauska yhdessäolo.

NÄYTTELYT

Näyttelyt on minulle se kaikista tutuin harrastus. Olen kiertänyt cavalierieni kanssa näyttelyitä ja Zorronkin kanssa olemme ehtineet muutaman kerran kehässä pyörähtää. Kehässä Zorro käyttäytyy todella hyvin ja liikkuu kauniisti. Tulemme varmasti kiertämään näyttelyissä, mutta ainakin meillä painopiste tulee olemaan muissa harrastuksissa. Zorro on kuitenkin erittäin lupaava nuori poika. Tällä hetkellä Sorbu on kesken kehityksen (niin kuin junnut nyt yleensä onkin). Täytyy siis odottaa, että Zorro saa hieman enemmän toivottua iän tuomaa massaa ja ryhtiä.

LÄHISUKULAISIA

Emä: C.I.E FI MVA SE MVA EE MVA JMV-08 BALTV-09 V-09 EEJV-08 MV-11 Calins Nounours Nuage De Pluie

Isä: FIN MVA SE MVA EE MVA V-08 Drole D'Oiseau D'ici Peu Chenu

Emän emä: FIN MVA Kultakedon Tebessa

Emän isä: Urdos du Pic D'Espade

Isän emä: Zoe de la Tuile au Loup

Isän isä: Tourbillon du Domaine des Elweis