Sivut

lauantai 21. tammikuuta 2012

Zorron rakkaus lumeen

Tervehdys pitkästä aikaa! Espoossa tulee niin paljon lunta, että autolla ajaminenkin alkaa olla hieman vaarallista. Pidän kyllä itse todella paljon lumesta ja valkoisesta maisemasta, mutta meidän taloudessa on eräs, joka on kehittänyt lumesta pakkomielteen. Zorro rakastaa pomppia uppohangessa ja jahdata lumipalloja päivästä toiseen. Otettiin tänään kilpailu, että kumpi on nopeampi n. 50 metrin matkalla. Kisa tapahtui siis pellolla, jossa oli lunta todella paljon. Zorro joutui pomppimaan kuin pieni aropupu, mutta joutui taipumaan pitkäkoipiselle omistajalle. Myöhemmin auratulla tiellä Zorron oli pakko näyttää ja todistella hänen huikeaa nopeuttaan ottamalla spurtteja eri suuntiin.


Kaikki ilo loppuu kuitenkin lyhyeen. Pyreneesin turkkiin kerääntyy paljon lunta, joka sulaessaa jättää häiritsevän isot lammikot parkettiin/lakanoihin. Tilanne on päivittäin käytännössä tämä:


Murtunut katse "onko pakko mennä suihkuun?"

Agilityrintamalle kuuluu erittäin hyvää. Ollaan opittu jäätävän hyvin valssit (sambat, salsat ja muut... ) ja Zorron ohjaamisesta tulee päivittäin helpompaa ja helpompaa. Onneksi en turhia hätiköinyt esteiden kanssa vaan saan rauhassa opetella kokeneen ohjaajan kanssa. Uskoisin, että ollaan kevääseen mennessä möllivalmiit. Kontakteja pitää treenailla paljonkin. Käytiin Lempäälässä katsomassa agilitykisoja ja kyllä pyrtsit edusti siellä niin hienosti! Todella vauhdikasta ja ketterää menoa. Oli todella mukava nähdä kaikkia tuttuja ja ennen kaikkea katsoa niin hienoja ratoja. Zorrolle kohokohta oli nähdä kasvattaja Leaa, joka on edelleen niin kovin rakas ihminen Sorbulle. Zorro onkin vähän tuollainen mammanpoika.


Pyrtsiporukkaa (kuva: Teija Sonni)


Käytiin myös Tallinnassa hakemassa alkoho..... ei kun siis koiranäyttelyssä! Zorrolla meni jälleen erinomaisesti, paitsi tuomarit olivat jostain syystä kamalan pelottavia. Niin se mieli vain muuttuu. :-) Arvostelut meni näin:

"Excellent head, correct bite, good pigment, well placed ears, good topline & tailnet, moves well, enough angulations, correct bones&feet, correct coat, acceptable temperament"
Kitty Sjong | ERI | ROP | J-SERT

What? Acceptable temperament. No ei todellakaan ollut! Zorro oli ihan hirmuinen pököpää, mitä ei ole ennen ollut. Murkkuikä näköjään painaa. Toisena päivänä arvostelu meni näin:

"Very typical, shown good size, face, coat type. Excellent angulations. Moving very typical, easy"
Ricky Lochsromans | ERI | ROP | J-SERT


Näihin kuviin ja tunnelmiin. Adios!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti