Sivut

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Pyrritreenit vol. 2

En olisi vielä vuosi sitten uskonut kuinka hurahdan tokoon.. tai edes puoli vuotta sitten… TAI edes muutama kuukausi sitten. Nyt tuntuu ihan hirveän hyvältä alkaa opettamaan Zorrolle tosissaan liikkeitä, koska tuo pikkupoika on selkeästi erittäin etevä tapaus ja omaa aika miellyttävän hermoradan niinkin hermostuttavaan lajiin kuin toko. Zorro jaksaa keskittyä melko pitkään ja häiriöistä huolimatta pystyy hyvin suoriutumaan. So far so good! Eteenpäin mennään kokoajan eikä takapakkia ole vielä ainakaan tullut. Tärkeintä on ehdottomasti mukava yhdessä olo.


Claudia ja muut antavat aina hyviä vinkkejä tokoon. Zorro osaa liudan erilaisia ns. ”hauskoja” temppuja ja rakastaa tehdä niitä taukoamatta ruokapalkalla. Meidän tavoitteena on nyt siis tehdä myös tokosta yksi iso hauska temppu, joka on pilkottu pieniin vielä mukavimpiin temppuihin. Omistajana parasta on nähdä Zorrolla se iloinen pyreneesille tyypillinen kettumainen ilme.

Tehtiin tänään ryhmätokossa seuraamista, mikä sujui hieman paremmin kuin viime kerralla. Suurimpana haasteena on Zorron loitontuminen seurattavasta. Menin lupaamaan Claudialle, että seuraavissa treeneissä Zorro seuraa kuin unelma. Miksiiiiiii?! Ei muuta kuin treeniä siis. Ja paljon. Seuraamisesta pysähtyminen on Zorrolla erityisen hyvin hallussa ja sivulle tuleminen. Ne sujuvat yleensä aina hyvin. Tehtiin myös estettä ja muutama ruutu. Esteen kanssa on pieniä haasteita, mutta kehitys on nopeaa. Uskon että muutaman treenikerran jälkeen hypystä tulee yhä varmempi. Ruutu on ainakin namin kanssa meille helppo. Mietin treeneissä, että miten se lähettäminen ruudulle sujuukin niin hyvin. Taitaa olla lenkeillä tuttu käsky pallon tai kepin perään.

"seuraa... seuraa... vielä hetki..."

"Nyt tänne se nami saakeli!"

Kokonaisuudessaan päivä oli erittäin antoisa. Mukana oli kivoja ihmisiä ja ihania pyrrieläimiä. Uskon, että jokainen sai tarvittavan treenin mitä tulikin hakemaan. Toinen tuli treenaamaan puhtaasti tokoa ja toinen tokon lisäksi totuttamaan koiraa vieraisiin koiriin ja ihmisiin. Porukkana oli niin pitkäkarvaista, lyhytkarvaista, fawnia, harmaata, brindleä, mustaa, merleä, eri rotuisia, sekarotuisia, ranskalaisia, suomalaisia, ruotsalaisia, oli cadenetteja, suoraa turkkia ja ennen kaikkea hyvää mieltä ja yhdessäoloa!

Huomenna sitten taas rally-tokoilemaan mikä on erinomainen treeni häiriöiden, halli-ilmapiirin ja muiden koirien vuoksi. Yritän kyttäillä nyt möllitoko (tai rally) kisoja mihin aletaan ”valmistautumaan”. Saadaan tämä homma tosissaan rullaamaan.

Ps. Nypin Zorron korvat ja naaman sekä ohensin (vihdoin ja viimein) sen mahtavia rintaröyhelöitä. Machomiehestä tuli oikein komea poika. Minun paras pieni kainaloeläin sikapossu. <3

Sekalainen lauma maailman parhaimmasta rodusta (+ Tuikku):

Tässä on ihan varmasti ollut jotain herkullista!

Tänne se lelu. Heti!

Got it! ^___^

Seuraa.... seuraa...

Mikä komistus!

Tokossa on Mu-ka-vaa!

Pentulikin pääsi mukaan.

..ja malttoi edes hetken olla paikallaan.

Tuikku näytti mallia pyrreille.

Choco seuraa hienosti..

..ja istuu sivulle vielä hienommin.


On se vaan KAUNIS.

Herkun voimalla seuraaminen sujuu voittajaluokan elkein.

Pyrtseille erittäin toimiva tekniikka.

Shöpöläinen

Ja loppuun vielä varmaan mietitte, että missä on itse Flamma? Se sama Flamma joka sai AVO1 ja on aivan huikea tokossa? Tässä se hyväkäytöksinen poika itse teossa:

1 kommentti:

  1. Hahahaah no siitä hyväkäytöksisyydestä voi olla montaa mieltä :)

    VastaaPoista